Menü Kategoriler
Coğrafya
Şanlı Ay Yıldızlı Al Bayrak
25 Nisan 2024 Perşembe

Yeni Bir Yağışlı Hava Dalgası

02 Mart 2008 Pazar

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre yurt geneli bu gece saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu gece Trakya'da başlayacak yağışların yarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgesini etkisi altına alması bekleniyor.

PAZAR

Pazar günü genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun Doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in İç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun Kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların, bu gece geç saatlerden itibaren Trakya'da, yarın; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Karadeniz'in batısında etkili olacağı tahmin ediliyor.

PAZARTESİ

Pazartesi günü doğu bölgelere doğru hareket edecek yağışlı havanın, Karadeniz, İç Anadolu'nun Kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun Kuzey ve Doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının pazar ve pazartesi günleri yağış alan yerlerde hissedilir derecede ( 6 ila 8 derece) azalması, ancak salı günü batı bölgelerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

Tüm Haberler >>