Menü Kategoriler
Coğrafya
Şanlı Ay Yıldızlı Al Bayrak
23 Nisan 2024 Salı

Mucize Kalkış

04 Mart 2008 Salı

Avrupa’yı kasıp kavuran Emma kasırgası sırasında Münih-Hamburg seferini yaparken türbülansa yakalanan Lufthansa yolcu uçağı, pilotun müthiş başarısı sayesinde facianın eşiğinden döndü.

Havayolu uzmanları pilota övgüler yağdırdı. Kahraman pilotun, 131 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan ve iniş sırasında kanadı yere çarpan uçağı saniye farkıyla nasıl kurtardığının videosu internette de yayınlandı.

HAMBURG Havaalanı’nda geçen cumartesi günü iniş sırasında meydana gelen olayda, türbülans nedeniyle sarsıntı geçiren ve dengesi bozulan Airbus A-320, piste düzgün bir şekilde inemedi. Yan yatarak sol kanadı yere hafifçe dokunan uçak, tam piste çakılacaktı ki pilot Oliver A. (39), yeniden havalanmaya karar verdi. Uçağını kurtarmak için görülmemiş bir mücadele veren pilot, tekrar gökyüzüne yükseldikten sonra bir daire çizdi ve yeniden inişe geçti. Uçak biraz sarsıntıyla inse de taşıdığı 137 kişinin burnu bile kanamadı. Uçağın yere çarpıp tekrar yükselirken ve yeniden inişe geçerken çekilen görüntüleri, Alman televizyonlarında ve internet sitelerinde yayınlandı. Yolculardan biri televizyona yaptığı açıklamada, "O birkaç saniye tarif edilemez" dedi. Lufthansa sözcüsü Wolfgang Weber, "Bazı yolcular çok korktu ve olayın şokunu uzun süre atamadı. Birçoğu gözyaşları içindeydi" dedi.

OLAĞANÜSTÜ BAŞARI

Alman Uçuş Güvenlik örgütü yetkilisi Axel Raab, pilot Oliver A. (39) ve yardımcı pilot Maxi J’yi (24) överek "Yaptıkları manevralar, Almanya’nın havayolu tarihinde bildiğim en müthiş olaydır. Bu olağanüstü bir başarı. Bir Alman havaalanında böyle bir şey görmedim. Pilot gerçek bir kahraman" dedi. Havayolu şirketi sözcüsü, uçağın çok az hasar gören kanadının onarıldığını ve dün yeniden seferlere devam ettiğini açıkladı. Hafta sonunda orta Avrupa’yı etkisi altına alan, ve saatte 200 kilometre hızla esen kasırgada 13 kişi hayatını kaybetmişti. (Hürriyet)

Tüm Haberler >>