Menü Kategoriler
Coğrafya
Şanlı Ay Yıldızlı Al Bayrak
20 Nisan 2024 Cumartesi

Küresel ısınmayı bakteri çözecek

04 Mart 2008 Salı

ABD’nin önde gelen bilimadamlarından Dr. Craig Venter, hem küresel ısınmaya hem de enerji krizine çözüm getirebilecek bir bakteri ürettiğini açıkladı. Dr. Venter, projesinin 18 aya hazır olacağını söyledi.

Dr. Craig Venter’e göre hazırlamakta olduğu bakteri atmosferde sera etkisi yaparak ısınmaya neden olan karbondioksit gazını, kolayca tutuşabilen bir yakıta çeviriyor. Dr. Venter’in California’daki bir konferensta yaptığı açıklamaya göre bakteri 18 aya kadar hazır olacak.

İnsanın gen dizisini çözmekte önemli rol oynayan bilimadamı Craig Venter, şimdilerde dikkatini laboratuar ortamında üretilen yaşam türlerine çevirdi.

Dr. Venter çok basit organizmaların gen yapısı üzerinde oynayarak onları karbondiyoksit tüketir hale getirebileceğini söylüyor. Bu sürecin yan ürünüyse oktan temelli yakıtlar olacak.

Doğada bu tür bakteriler zaten var ama Amerikalı bilimadamı gen yapılarıyla oynayarak, ürettikleri yakıt miktarını ciddi derecede artırabileceğini söylüyor.

BBC’nin bilim muhabirlerinden Matt McGrath teknik açıdan mümkün olsa da, güvenlik açısından aşılması gereken kaygılar olacağına dikkat çekiyor.

McGrath’a göre bir diğer sorun, bu organizmaları besleyecek miktarda karbondiyoksiti havadan ayrıştırmanın zorluğu.

Tüm Haberler >>