Menü Kategoriler
Coğrafya
Şanlı Ay Yıldızlı Al Bayrak
16 Nisan 2024 Salı

Çorum'da Yine Deprem

01 Nisan 2008 Salı

ÇORUM'un Uğurludağ İlçesi'nde, bu sabaha karşı meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremle uykularından uyanan halk sokaklara fırladı. Saat 08.53'e kadar bölgede 5 artçı şok daha meydana gelirken, sarsıntılar can ve mal kaybına yol açmadı. Kızılay, bölgeye 1 öncü araç ve 2 uzman afet personeli gönderdi.

Geçen Cumartesi gününden bu yana hafif şiddetteki depremlerle uyanan Çorum halkı, bu sabaha karşı yine korkuyla yataklarından fırladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 03.41'de merkez üssü Çorum'un Uğurludağ İlçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, Uğurludağ, Çorum kent merkezinin yanısıra diğer ilçelerde de hissedildi. Özellikle Uğurludağ'da ve Çorum'da depremle uyananlar, kendilerini sokağa attı. Geceyi sokakta geçiren Çorumlular, soğuk havaya karşın evlerine dönmedi. Bazı aileler kurdukları çadırda, bazıları da arabalarında ve parklarda sabahladı. Uğurludağ İlçesi'ndeki depremin ardından Çorum'un merkeze bağlı Seydim Beldesi'nde saat 03.58'de 2.9, Uğurludağ İlçesi'nde saat 04.49'da 3.0, Seydim Beldesi'nde saat 05.23'te 2.7, saat 07.45'te Uğurludağ İlçesi'nde 2.9 ve 08.53'te de 3.3 büyüklüklerinde artçı şoklar meydana geldi.

Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, depremin can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi. Açıklamada, deprem haberinin alınmasının ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nin alarm durumuna geçtiği, bölgeye 1 öncü araç ve 3 uzman afet personeli gönderdiği belirtilerek, şöyle denildi:

“Çorum'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından, merkez üssü Uğurludağ İlçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem can ve mal kaybına sebep olmazken, paniğe kapılan bazı vatandaşlar sokaklara çıktı. Deprem haberinin alınmasının ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi ve Çorum Şubesi alarm durumuna geçirildi. Bölgeye ilk planda 3 uzman afet personeli eşliğinde 1 öncü haberleşme aracı gönderildi. Uzman personel, Çorumlu vatandaşlarımızla görüşerek psiko-sosyal destek verdi ve ihtiyaç tespitinde bulundu. Gerekli olması halinde bölgeye yardım malzemesi gönderilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı.”

Kızılay Çorum Şubesi Başkanı Sedat Canbolat ise, aldıkları bilgi doğrultusunda bölgede herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını belirtti. Çorum'da geçen Cumartesi sabahı saat 05.12'de merkez üssü Çorum'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Seydim Beldesi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve büyük panik yaşanmıştı. (Hürriyet)

Tüm Haberler >>