Menü Kategoriler
Coğrafya
Şanlı Ay Yıldızlı Al Bayrak
26 Nisan 2024 Cuma

Askeri Aracın Üzerine Kaya Düştü

14 Şubat 2008 Perşembe

HAKKARİ'de devriye görevi yapan İl Jandarma Komutanlığı'na ait aracın üzerine kaya düştü. Araçtaki 3 jandarma erin yaralandığı olay, kameralar tarafından saniye sanye görüntülendi. Karayolu trafiğe kapanırken, erlerden 2'si olay yerinde bulunan sivil araçla, biri de ambulansla Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kar yağışının etkili olduğu Hakkari'de, bir taraftan çığ, diğer taraftan da kaya düşmeleri tehlike saçıyor. Bugün saat 15.30 sıralarında kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Mevkii'nden Hakkari'ye giden ‘Alo Jandarma 156’ aracının üzerine, yağışlardan dolayı toprağı yumuşayan dağdan kopan kaya parçaları düştü. Kayalar şans eseri, 7 askerin bulunduğu aracın ön tarafına düşerken, küçük kayalar ise aracın çeşitli yerlerine isabet eti. Olay sırasında büyük korku yaşanırken, aracın brandalı arka kısmında oturan jandarma erlerinden 3'üne kaya parçaları isabet etti. 2 jandarma eri başından, 1'i de ayağından yaralandı. Bir başka haber için bölgede bulunan DHA muhabirleri de kameralarıyla olayı saniye saniye görüntüledi.

Depin Mevkii ile Hakkari arasındaki karayolu ulaşıma kapanırken, yaralı erlerden 2'si olay yerinde bulunan sivil araçla, biri de çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Olaydan sonra Hakkari Belediye Başkanı DTP'li Kazım Kurt, Emniyet Müdürü Cavit Çevik ve İl Jandarma Komutanı Albay Zuhuri Atilla Ataalp, olay yerinde incelemelerde bulundu. Yolu ulaşıma açma çalışmaları sürdürülüyor. (Hürriyet)

Tüm Haberler >>